Mentaltræning/aktivering

Fra naturens side er hunde egnet til bevægelse og fødesøgning 12-14 timer i døgnet, hvor de bliver naturligt stimuleret. Hundene elsker at blive udfordret og få lov at arbejde.

Det behøver ikke at tage lang tid - det er bare at tænke anderledes.

Mentaltræning/aktivering er opgaver, som vi giver hunden, hvor den selv skal finde ud af at løse udfordringen at få maden/godbidderne. Altså hunden skal arbejde for sin mad/finde sin mad.

Det er vigtigt, at vi lader hunden arbejde selvstændigt og ikke fortæller hunden, hvordan den skal løse opgaverne, for så er der ikke meget problemløsning over det for hunden. Dog er det vigtigt, at hunden får succes rimelig hurtigt efter den er gået i gang med legetøjet/opgaven, når hunden har fået noget nyt aktiveringslegetøj/aktiveringsopgaver, da dette får hunden til at blive ved med at prøve at få mere ud. Derfor må man gerne guide/hjælpe lidt til den første gang.

Det er også vigtigt, at vi altid er der, første gang hunden får et nyt stykke aktiveringslegetøj, da vi ikke ved, om hunden ødelægger det for at komme til maden/godbidderne. Vi skal være der for at sikre, at hunden ikke kommer til skade ved brugen af legetøjet. Husk ikke at straffe hunden hvis den ødelægger legetøjet, da det for hunden kan være problemløsning.

Det er vigtigt, at hunden ikke får det samme aktiveringslegetøj/-opgaver hver dag. Det er godt at have et bredt udvalg af legetøj/ideer, som kan bruges, da det er kedeligt, hvis man får det samme legetøj/de samme opgaver hver dag.

Se aktivitetsfolder

Nordskovhus Hundepension har udarbejdet et forslag til aktiveringsplan for en 14-dages periode for både hvalpe på 5-10 mdr. og for voksne hunde, hvor hundenes mad (barf) er indarbejdet. Dette er selvfølgelig bare til inspiration, da man jo skal lave en plan, der passer til sin egen hund og hverdag.

Aktivitetsplan hvalpe 5-10 mdr.

Aktivitetsplan voksen hund

 

Ny beboer på Nordskovhus

Søndag den 17. januar flyttede lille Sif ind på Nordskovhus.

Nordskovhus på Facebook

facebook-logo-small.png

Hold øje med Nordskovhus på Facebook, og bliv løbende opdateret om nye tiltag i pensionen og andre spændende nyheder.